top of page
KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA
 • Mitä on kasviväri?
  Ekokampaamossa kasvivärillä tarkoitetaan hiusväriksi soveltuvaa värimassaa, joka sisältää ainoastaan luonnollisia ainesosia ja vettä. Kasvivärillä voidaan hoitaa, kirkastaa, sävyttää ja tummentaa hiusta.
 • Kasviväri kiinnittyy hiuksen pintaan rikkomatta sitä
  Hius säilyy elinvoimaisena ja kiiltävänä värjäyksen jälkeenkin. ETU: tyvikasvun luonnollinen raja, ei kiinteätä selkeätä rajaa vaan väri liukuu luonnollisemmin oman ja värjätyn hiuksen rajalla. Hius vahvistuu, koska sen pintakerrosta ei vahingoiteta.
 • Miten harmaa tai vaalennettu hius värjäytyy?
  Sävyt toistuvat lähes aina lämpiminä. Harmaa hius ei välttämättä peity täysin. Usein myös aiemmin tehdyt raidat jäävät läpikuultaviksi. Vaalennus ei onnistu.
 • Millaisia värituloksia kasvivärillä saa?
  Kasviväreihin ei ole olemassa luotettavaa värikarttaa. Lopputulos on oman värin ja kasvien väripigmenttien yhdistelmä. Siihen vaikuttavat mm. hiuksen pintarakenne, hiuksen puhtaus ja paksuus, hiuksen ja hiuspohjan PH, väriaineen PH ja kasvierän ominaisuudet.
 • Muuttuuko väri värjäyksen jälkeen?
  Värimolekyylit kiinnittyvät hiuksen keratiiniin. Kasviväri kehittyy täydelliseen väriinsä 2-3 päivässä. Tätä ennen hius saattaa vihertää tai olla haaleampi, kuin lopullinen väri. Tämä seikka kannattaa huomioida värjäys ajankohtaa suunnitellessa. Hiusten kuumentamista ja pesua kannattaa välttää ensimmäisen vuorokauden aikana.
 • Voiko kasvivärille olla allerginen?
  Luonnonaineille herkistynyt saattaa saada oireita kasviväristä sekä luonnonkosmetiikasta. Herkistyneelle voidaan tehdä allergiatesti pienelle ihoalueelle ennen suunniteltua kasvivärjäystä.
bottom of page